Hankkeet

Hämeen kesäyliopisto on mukana seuraavissa valtakunnallisissa hankkeissa:

DiKATA – Digiosaaminen on uusi kansalaistaito

 

Tu­tus­tu verk­ko­kurs­sei­hin ja ilmoittaudu pian mu­kaan Hämeen kesäyliopiston verkkosivuilta!

Voit osallistua koulutuksiin omaan tahtiisi, vaikka kotisohvallasi, ajasta ja paikasta riippumatta. Kurssitarjonnasta voit valita itsellesi sopivat aiheet. Aiempien Dikata-verkkokoulutusten tallenteisiin voit tutustua täältä.

Kaikille avoimissa ja maksuttomissa DiKATA -verkkokoulutuksissa osallistujat saavat työhön ja vapaa-aikaan hyödyllistä digiosaamista. Kursseilta löydät sinulle sopivia sisältöjä, oletpa sitten aloittelija tai kokenut digiseikkailija. Opit esimerkiksi, kuinka asioida sähköisesti, miten pilvipalveluita käytetään ja kuinka hallita jatkuvaa tietotulvaa. Opit myös työelämässä tärkeitä digitaitoja, kuten etäkokouksien käytäntöjä, yhteisöllisen työskentelyn menetelmiä (Google ja Microsoft Teams) ja kuinka brändäät itsesi ammatillisesti. Ota sinulle tarpeelliset digitaidot haltuun helposti ja hauskasti!

Matalan kynnyksen digikoulutukset sisältävät vuorovaikutteisia verkkokoulutuksia ja itseopiskelupaketteja. Koulutukset toteutetaan Tieken luomaan digitaitotasokriteeristöön pohjautuen.

Lisätietoja Dikata-hankkeesta.

 

 

GERONET – valtakunnallinen ikääntyvien digiosaamisen kehittämishanke


Geronet-hankkeen tavoitteena on luoda tuutoroinnin ja koulutusten verkosto, joka perustuu aitoon vertaisohjaukseen ja ikääntyville mahdollisimman miellyttäviin oppimistilanteisiin. Mallissa koulutetaan tuutoreita / vertaisohjaajia, jotka ovat mukana ikääntyville järjestettävillä digitaitoja kehittävillä kursseilla. Hanke yhdistää poikkeuksellisen laajasti eri alojen toimijoita ja sitä kehitetään yhteistyössä kesäyliopistoverkoston kanssa. Hanketta koordinoi Jyväskylän kesäyliopisto ja Hämeen kesäyliopisto toteuttaa hanketoimintaa Kanta-Hämeessä.

Etsimme tuutoreita / vertaisohjaajia Hämeenlinnan seudulle. Kaikkia kiinnostuneita pyydetään ottamaan yhteyttä kesayliopisto@hame.fi, puh. 050 598 4289 tai 046 922 0363.

Minustako tuutoriksi?

 

GERONET -hankkeen koulutukset (avoimia ja maksuttomia kaikille kiinnostuneille):

Digiauttajien koulutusiltapäivä 19.11.2019

Digiauttajien koulutusiltapäivä 25.11.2019

Digiauttajien koulutus- / tiedotusiltapäivä 12.12.2019