Hankkeet

Hämeen kesäyliopisto on mukana seuraavissa valtakunnallisissa hankkeissa:

GERONET – valtakunnallinen ikääntyvien digiosaamisen kehittämishanke


Geronet-hankkeen tavoitteena on luoda tuutoroinnin ja koulutusten verkosto, joka perustuu aitoon vertaisohjaukseen ja ikääntyville mahdollisimman miellyttäviin oppimistilanteisiin. Mallissa koulutetaan tuutoreita / vertaisohjaajia, jotka ovat mukana ikääntyville järjestettävillä digitaitoja kehittävillä kursseilla. Hanke yhdistää poikkeuksellisen laajasti eri alojen toimijoita ja sitä kehitetään yhteistyössä kesäyliopistoverkoston kanssa. Hanketta koordinoi Jyväskylän kesäyliopisto ja Hämeen kesäyliopisto toteuttaa hanketoimintaa Kanta-Hämeessä.

Etsimme tuutoreita / digiauttajia Hämeenlinnan seudulle. Kaikkia kiinnostuneita pyydetään ottamaan yhteyttä kesayliopisto@hamk.fi, puh. 050 598 4289 tai 046 922 0363.

Minustako tuutoriksi?

 

GERONET -hankkeen koulutukset keväällä 2020 (avoimia ja maksuttomia kaikille kiinnostuneille):

Digiauttajien koulutusiltapäivä 11.2.2020

Digiauttajien koulutusiltapäivä 18.2.2020

Digiauttajien koulutusiltapäivä 2.3.2020

Digiauttajien koulutusiltapäivä 17.3.2020

Digiauttajien koulutusiltapäivä 24.3.2020

Digiauttajien koulutusiltapäivä 16.4.2020

Digiauttajien koulutusiltapäivä 7.5.2020

 

Tietokone tutuksi -videosarja:

Tietokone tutuksi #1: Mikä on tietokone?

Tietokone tutuksi #2: Miten Windows-tietokonetta käytetään?

Tietokone tutuksi #3: Tietosuoja ja virusten ehkäisy

 

DiKATA – Digiosaaminen on uusi kansalaistaito

 

Tu­tus­tu verk­ko­kurs­sei­hin ja ilmoittaudu pian mu­kaan Hämeen kesäyliopiston verkkosivuilta!

Voit osallistua koulutuksiin omaan tahtiisi, vaikka kotisohvallasi, ajasta ja paikasta riippumatta. Kurssitarjonnasta voit valita itsellesi sopivat aiheet. Aiempien Dikata-verkkokoulutusten tallenteisiin voit tutustua täältä.

Kaikille avoimissa ja maksuttomissa DiKATA -verkkokoulutuksissa osallistujat saavat työhön ja vapaa-aikaan hyödyllistä digiosaamista. Kursseilta löydät sinulle sopivia sisältöjä, oletpa sitten aloittelija tai kokenut digiseikkailija. Opit esimerkiksi, kuinka asioida sähköisesti, miten pilvipalveluita käytetään ja kuinka hallita jatkuvaa tietotulvaa. Opit myös työelämässä tärkeitä digitaitoja, kuten etäkokouksien käytäntöjä, yhteisöllisen työskentelyn menetelmiä (Google ja Microsoft Teams) ja kuinka brändäät itsesi ammatillisesti. Ota sinulle tarpeelliset digitaidot haltuun helposti ja hauskasti!

Matalan kynnyksen digikoulutukset sisältävät vuorovaikutteisia verkkokoulutuksia ja itseopiskelupaketteja. Koulutukset toteutetaan Tieken luomaan digitaitotasokriteeristöön pohjautuen.

Lisätietoja Dikata-hankkeesta.