Hämeen kesäyliopisto

Hämeen kesäyliopisto – opiskelu on avointa kaikille kiinnostuneille

Hämeen kesäyliopisto on yksi Suomen 19:sta kesäyliopistosta, jotka ovat vapaan sivistystyön lain mukaisia alueellisia oppilaitoksia. Hämeen kesäyliopisto on aloittanut toimintansa vuonna 1972. Olemme yleishyödyllinen avoimen yliopiston periaatteella toimiva alueellinen osaamisen edistäjä ja ylläpitäjä, humanistinen sivistystalo. Ympärivuotinen koulutustoimintamme perustuu laajaan yhteistyöverkostoon.

Hämeen kesäyliopiston keskeisenä tehtävänä on maakunnan ja sen asukkaiden osaamisen ylläpitäminen ja edistäminen. Järjestämme koulutusta Hämeenlinnassa, Riihimäellä, Forssassa ja tarpeen mukaan muualla Hämeessä yhdessä asiantuntijaverkostomme ja yhteistyöoppilaitostemme kanssa. Toiminta-alueemme ovat avoin yliopisto-opetus, ammatillinen täydennyskoulutus, kielikurssit, lukiokurssit, abikurssit, ikääntyvien yliopisto, tilauskoulutus sekä muu yleissivistävä ja harrastuspainotteinen koulutus.

Opiskelu kesäyliopistossa on avointa kaikille kiinnostuneille. Pohjakoulutusvaatimuksia tai muita edellytyksiä osallistumiselle ei ole. Joillakin kursseilla osallistujamäärä saattaa olla rajoitettu, mutta näistä rajoituksista mainitaan aina kyseisen koulutuksen kohdalla.

Kesäyliopiston koulutus on maksullista, mutta hinnat kohtuullisia. Opiskelusta koituvat kustannukset vaihtelevat opetusmuodon, koulutuksen keston ja tyypin mukaisesti. Koulutusten hinnat on ilmoitettu erikseen kurssikuvausten yhteydessä.