Opintoneuvonta, tuutorointi ja linkkejä

Opintoneuvonta

Opiskelijat voivat kääntyä ympäri vuoden opiskeluun liittyvissä asioissa sekä Hämeen kesäyliopiston henkilökunnan että oikeustieteen opintojen tuutorien puoleen.

Hämeen kesäyliopiston henkilökunta  vastaa opintojen järjestämiseen liittyvästä yleisestä neuvonnasta (ilmoittautuminen kesäyliopistoon ja avoimeen yliopistoon, maksut, materiaalit, opetuspaikat ja luennoitsijat, salitenttien tenttivalvonnat sekä muut opintojen käytännön totetuttamiseen liittyvät kysymykset).

Hämeen kesäyliopiston toimisto: kesayliopisto(at)hamk.fi

Hämeen kesäyliopiston oikeustieteiden opintojen tuutorit ovat uusien opiskelijoidemme käytettävissä lukuvuoden 2021-2022 käynnistyessä elokuusta 2021 alkaen.

Tuutorointi

Oikeustieteen opintojen tuutorit ovat opiskelijoiden tavoitettavissa puhelimitse sekä sähköpostilla opiskelun ohjaukseen liittyvissä kysymyksissä. Lisäksi tuutoritapaamisia voidaan sopia Hämeenlinnaan, Tampereen seudulle tai Helsinkiin sekä etätapaamisina.

Opiskelijoiden opintojen tueksi järjestetään tuutoreiden vetämiä ennakkoon teemoiteltuja tuutoritapaamisia, jotka ovat yhteisiä kaikille. Tuutoritapaamisissa tuutorit antavat opiskelijoille yleistä opintoneuvontaa ja ohjausta käytännön opiskelussa. Tuutoritapaamisten tavoitteena on auttaa opiskelijaa omatoimisessa opintojen suunnittelussa ja käydä yhteisesti läpi opiskelijalle tärkeitä teemoja. Lisäksi tapaamisissa opiskelijoilla on mahdollisuus tavata toisiaan ja näin mahdollisuus vertaistukeen. Ks. kaikille yhteiset tuutortapaamiset luentoaikataulustamme.


Henkilökohtaisen HOPS (henkilökohtainen oppimissuunnitelma) -keskusteluajan opiskelija sopii tuutoreiden kanssa kesäyliopiston antaman ohjeistuksen mukaisesti.

 

*** Tsemppiryhmät täsmentyvät lukuvuoden kuluessa ***

TSEMPPIRYHMÄT:

Tsemppiryhmä A: Onko suuunnitelmissasi suorittaa Yleiset oikeusjärjestysopinnot 60 op vuodessa? Tule mukaan tuutorin vetämään tsemppiryhmään, joka kokoontuu kerran kuukaudessa (verkossa ja/tai livenä). Ryhmän tarkoitus on tsempata kanssaopiskelijoita, jakaa kokemuksia ja vinkkejä sekä pitää yllä tehokasta ja suunnitelmallista opiskelurytmiä. Mukaan voi tulla koska vain lukuvuoden aikana.

Tsemppiryhmä B: Jos opiskelutavoitteesi on suorittaa Yleiset oikeusjärjestysopinnot 60 op noin puolessatoista – kahdessa vuodessa tai et ole ihan varma vielä suunnitelmistasi, tule mukaan Tsemppiryhmä B:n tapaamisiin. Mukaan voi tulla koska vain lukuvuoden aikana.

Tenttitsemppiryhmät: Tsemppiryhmissä käydään läpi opiskelijavetoisesti ko. tentin kirjallisuutta ja teemaa. Valmistaudu siis paitsi tietenkin lukemalla tenttikirjallisuutta, myös  aktiiviseen keskusteluun, pohdintaan ja jakamaan omia havaintoja, kysymyksiä ja ahaa -elämyksiä. Yhdessä tenttiin valmistautuminen on paitsi tehokasta, myös mukavaa :)!

 

Itä-Suomen yliopiston (UEF) UefMoodle- ja DigiCampus-oppimisympäristöt

Opintojen tukena on oppimisympäristöt UefMoodle ja DigiCampus, josta löydät kunkin opintojakson suorittamisen tueksi erilaista materiaalia sekä ohjeita opiskelusi sujumiseen. UefMoodlesta tai DigiCampuksesta löytyvät  monimuoto- ja verkko-opintojen oppimistehtävät sekä verkkotentit. Opintosuorituksiin (tentit/tehtävät) ilmoittautumiset tapahtuvat UEF-Weboodissa. (HUOM! Kaikilla opintojaksoilla ei välttämättä ole käytössä erillistä oppimisympäristöä).

Kaikki avoimen yliopiston oikeustieteiden opintoihin ilmoittautuneet kirjautuvat kutsukirjeemme ohjeiden mukaisesti ensin UEF:n oikeustieteiden yhteiseen oppimisympäristöön (ns. aloitus-UefMoodle), josta löytyvät eri opintokokonaisuuksien (sisältää yksittäiset jaksot) jaksokohtaiset linkit WebOodiin. WebOodissa on tarkemmat suorituskuvaukset ja mahdolliset kurssiavaimet esim. DigiCampus-alustaan. Tutustuthan em. aloitus-UefMoodlen alussa oleviin kaikkiin oikeustieteiden opintojen yleisohjeisiin.

UefMoodlen kirjautumislinkki: 
https://moodle.uef.fi/course/view.php?id=27365
Kurssiavain: Oi2020keus

 

Linkit

UEF-Moodle 

DigiCampus -ympäristö

UEF-verkko-oppimisalustat

WebOodi

Facebook-ryhmä – UEF Avoin yliopisto – oikeustieteiden nykyiset ja uudet opiskelijat

Itä-Suomen yliopiston avoin yliopisto, ohjeita opiskeluun

Itä-Suomen yliopiston avoin yliopisto – oikeustieteiden opiskelu

Itä-Suomen yliopiston kirjasto

Kirjastot.fi

Finlex -palvelu

Työllisyysrahasto