Opintoneuvonta ja tuutorointi

Hämeen kesäyliopiston henkilökunta ja oikeustieteen opintojen tuutorit ovat opintosi tukena ympäri vuoden. Kesäyliopiston henkilökunta vastaa opintojen järjestämisestä, kuten ilmoittautumisesta kesäyliopistoon ja avoimeen yliopistoon, opintomaksuista sekä muista opintojen käytännön järjestämiseen liittyvistä asioista.

Hämeen kesäyliopiston henkilökunnan tavoitat sähköpostitse kesayliopisto(at)hamk.fi.

Oikeustieteen opintojen tuutorit ovat opiskelijoiden tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostilla kaikissa opintoihin liittyvissä asioissa. Tuutoritapaamisia voidaan sopia Hämeenlinnaan, Tampereen seudulle, Helsinkiin ja etätapaamisina. Aloittaessasi opinnot saat Hämeen kesäyliopistolta ohjeet, miten voit varata HOPS-keskusteluajan tuutoreille henkilökohtaisen oppimissuunnitelman laatimiseen.

Tuutorit järjestävät teemoiteltuja tapaamisia, jotka ovat avoimia kaikille opiskelijoille. Tapaamisten tarkoituksena on auttaa opiskelijaa opintojen itsenäisessä suunnittelussa. Lisäksi tapaamisissa opiskelijoilla on mahdollisuus tavata toisiaan. Lukuvuoden 2021-2022 tuutortapaamisten ajankohdat löydät Hämeen kesäyliopiston luentoaikataulusta täältä.

Tuutoreiden tsemppiryhmät (täsmentyvät lukuvuoden kuluessa):

Tsemppiryhmä A: Onko suuunnitelmissasi suorittaa Yleiset oikeusjärjestysopinnot 60 op vuodessa? Tule mukaan tuutorin vetämään tsemppiryhmään, joka kokoontuu kerran kuukaudessa (verkossa ja/tai livenä). Ryhmän tarkoitus on tsempata kanssaopiskelijoita, jakaa kokemuksia ja vinkkejä sekä pitää yllä tehokasta ja suunnitelmallista opiskelurytmiä. Mukaan voi tulla koska vain lukuvuoden aikana.

Tsemppiryhmä B: Jos opiskelutavoitteesi on suorittaa Yleiset oikeusjärjestysopinnot 60 op noin puolessatoista – kahdessa vuodessa tai et ole ihan varma vielä suunnitelmistasi, tule mukaan Tsemppiryhmä B:n tapaamisiin. Mukaan voi tulla koska vain lukuvuoden aikana.

Tenttitsemppiryhmät: Tsemppiryhmissä käydään läpi opiskelijavetoisesti opintojakson tentin kirjallisuutta ja teemaa. Valmistaudu siis paitsi tietenkin lukemalla tenttikirjallisuutta, myös  aktiiviseen keskusteluun, pohdintaan ja jakamaan omia havaintoja, kysymyksiä ja ahaa -elämyksiä. Yhdessä tenttiin valmistautuminen on paitsi tehokasta, myös mukavaa :)!

Itä-Suomen yliopiston avoimen yliopiston aloitusmoodle 

Itä-Suomen yliopiston avoimen yliopiston oikeustieteen aloitusmoodlesta löydät paljon tietoa opintojaksojen suorittamisesta ja oikeustieteen opiskelusta Itä-Suomen yliopiston avoimessa yliopistossa. Sivun löydät Moodlesta nimellä Oikeustieteiden opinnot, Itä-Suomen avoin yliopisto. Kirjaudu aloitusmoodleen heti avoimen yliopiston ilmoittautumisen jälkeen.

Linkki: https://moodle.uef.fi/course/view.php?id=27365
Kurssiavain: Oi2020keus