Avoimen yliopiston opiskeluohjeita

Avoin yliopisto-opetus on kaikille avointa yliopistotasoista opetusta, johon voi osallistua iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Avoin yliopisto-opetus on maksullista, mutta hinnat kohtuullisia. Hämeen kesäyliopiston ohjelmassa on tarjolla opintoja useasta eri yliopistosta. Opetus vastaa laajuudeltaan ja vaatimuksiltaan kunkin yliopiston opetusta. Lähiopetusta järjestetään pääsääntöisesti Hämeenlinnassa, Riihimäellä ja Forssassa Hämeen ammattikorkeakoulun kampuksilla.

Avoin yliopisto-opetus tarjoaa mahdollisuuden mm. parantaa yleissivistystä, hankkia uusinta tietoa oman ammattitaidon ylläpitämiseen, tutustua yliopistojen eri tieteenaloihin, täydentää aikaisempia opintoja, laajentaa omaa ajattelua tutkitun tiedon valossa ja kokeilla eri tapoja opiskella tai viettää antoisa välivuosi opiskellen. Kanta-Hämeessä avointa yliopisto-opetusta järjestetään yhteistyössä ja koordinoidusti pitäen lähtökohtana aikuisopiskelijoiden tarpeita.

Tavoitteena tutkinto:
Kesäyliopiston järjestämiä avoimia yliopisto-opintoja voi suorittaa tutkintotavoitteisesti opiskellen. Tutkintotodistuksen antaa ao. yliopisto, jonka opiskelijaksi hakeudutaan avoimen väylän tai valintakokeen kautta.

Avoimen väylä:
Suoritettuaan riittävästi avoimen yliopiston opintoja, opiskelijalla on mahdollisuus hakea yliopistoon varsinaiseksi tutkinto-opiskelijaksi. Opiskeluoikeus myönnetään suoritettujen opintojen määrän, opintomenestyksen ja/tai valintakokeen perusteella. Avoimen väylän opiskelijakiintiöt ja hakukelpoisuuden ehdot vaihtelevat yliopistoittain ja oppiaineittain. Tarkempia tietoja väyläasioista saa ao. avoimen yliopiston sivuilta.

Hämeen kesäyliopiston avoimien yliopisto-opintojen tarjonta.

Ohjausta opiskeluun verkossa

Kaipaatko tukea opintoihisi tai haluatko tutustua akateemisen opiskelun eri osa-alueisiin? Näihin maksuttomiin opiskelutaitoiltoihin voit osallistua vaikka kotisohvalta. Aiheita mm. tieteellisen tekstin kirjoittaminen, tenttiinlukutekniikka, opintojen suunnittelu ja ajankäyttö sekä tiedonhaku.

Yliopistojen opiskelutaitoillat -> www.opiskelutaidot.fi

Tutustu myös Eväitä akateemiseen kirjoittamiseen -tietoiskuun. Tietoiskun aikana pureudutaan tieteellisen kirjoittamisen perusperiaatteisiin, esseen kirjoittamiseen sekä viittaustekniikkaan. Reilun tunnin mittaisen tietoiskun avulla saat apua ja neuvoja akateemiseen kirjoittamiseen.

Tietoisku: Eväitä akateemiseen kirjoittamiseen! -> lisätiedot ja ilmoittautuminen täältä