Oikeustieteen opinnot (HTK/HTM, ON/OTM)

Oikeustieteen opinnot (HTK/HTM, ON/OTM) Hämeen kesäyliopistossa

Erikoisjuristitutkintoon (HTK/HTM) sisältyvät oikeustieteiden väyläopinnot käynnistyivät Hämeenlinnassa syksyllä 2007. Erityisesti aikuisopiskelijoille suunnatut opinnot ovat suoritettavissa työn ohessa iltaisin ja viikonloppuisin. Opinnot ovat avoimia kaikille. Vuoden 2020 haussa, suoritettuaan  60 op:n laajuiset Yleiset oikeusjärjestysopinnot, opiskelijat saivat opinto-oikeuden Itä-Suomen yliopiston (UEF) yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekuntaan suorittamaan HTK- tai HTM -tutkintoa tutkinto-opiskelijana (kts. lisätiedot hakemisesta täältä).

HTK-opinnot sopivat erinomaisesti myös ammatillisen osaamisen täydentämiseen, opiskelija voi halutessaan valita yksittäisiä itseään kiinnostavia opintojaksoja tai kokonaisuuksia.

Lukuvuonna 2020-2021 käynnistyy myös vastaavasti  UEF:n ON/OTM väyläopinnot Hämeenlinnassa.

Opinnoissa on tarjolla erilaisia suoritustapoja, jotka tukevat itsenäistä työskentelyä. Osalla jaksoista on tarjolla lähiopetusta, osa suoritetaan kirjatentteinä tai kirjallisin tehtävin. Lisäksi opintoja tarjotaan joko kokonaan verkossa tai verkkotuettuina monimuoto-opintoina.

Opinnot suositellaan aloitettavaksi elokuussa. Aloittaminen on mahdollista myös muina aikoina, neuvontaa saa kesäyliopistolta (kesayliopisto@hamk.fi).

 

Oikeustieteen (HTK/HTM, ON/OTM) opintojen lukuvuoden 2020-2021 infotilaisuuden 2.6. materiaali:

 

Ilmoittautuminen opintoihin: Yleiset oikeusjärjestysopinnot 60 op 2020-2022, UEF
Ks. kaikki oikeustieteen opinnot tästä.

Lukuvuoden 2020-2021 aikataulut

  • Luentoaikataulu lv. 2020-2021, Hämeenlinna
    Luennot järjestetään lähitoteutuksena turvavälit huomioiden. Luennoille ei ole etäosallistumismahdollisuutta. Toteutustavoissa muutokset ovat kuitenkin mahdollisia –  Tilanteen edellyttäessä opetuksen toteutustapaa voidaan muuttaa. Opetustiloissa kiinnitetään huomiota siivous- ja käsihygieniaan. Pyydämme osallistujia huolehtimaan käsihygieniasta ja turvavälien toteutumisesta eri tilanteissa. Lähiopetukseen voi osallistua vain terveenä ja oireettomana.
  • Tutkintorakenteet ja opinto-oppaat
  • Lukuvuoden 2020-2021 tenttikalenteri (oikeustieteiden opintoyhteisössä Opinto-oppaat ja ohjeet -osiossa – Taulukko on alustava, joten tarkista tenttipäivät aina WebOodista!)
    Huom. Itä-Suomen yliopiston linjauksen mukaisesti syyslukukaudella 2020 ei järjestetä yleisiä tenttitilaisuuksia.

Muutokset aikatauluihin ja toteutustapoihin ovat mahdollisia.

 

Tee Minustako oikeustieteilijä -testi!