Oikeustieteen opinnot (HTK/HTM, ON/OTM)

Oikeustieteen opinnot (HTK/HTM, ON/OTM) Hämeen kesäyliopistossa

Erikoisjuristitutkintoon (HTK/HTM) sisältyvät oikeustieteiden väyläopinnot käynnistyivät Hämeenlinnassa syksyllä 2007. Erityisesti aikuisopiskelijoille suunnatut opinnot ovat suoritettavissa työn ohessa iltaisin ja viikonloppuisin. Opinnot ovat avoimia kaikille. Vuoden 2020 haussa, suoritettuaan  60 op:n laajuiset Yleiset oikeusjärjestysopinnot, opiskelijat saivat opinto-oikeuden Itä-Suomen yliopiston (UEF) yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekuntaan suorittamaan HTK/tai HTM -tutkintoa tutkinto-opiskelijana (kts. lisätiedot hakemisesta alla).

Lukuvuonna 2020-2021 käynnistyi myös vastaavasti  UEF:n ON/OTM (yleisjuristitutkintoon) väyläopinnot Hämeenlinnassa.

Lisätiedot em. opinnoista ja väylistä:
ks. alla infon 2.6.2020 aineisto ja oikeustieteiden laitoksen verkkosivu
 

Opinnot sopivat erinomaisesti myös ammatillisen osaamisen täydentämiseen, opiskelija voi halutessaan valita yksittäisiä itseään kiinnostavia opintojaksoja tai kokonaisuuksia.

Opinnoissa on tarjolla erilaisia suoritustapoja, jotka tukevat itsenäistä työskentelyä. Osalla jaksoista on tarjolla lähiopetusta, osa suoritetaan kirjatentteinä tai kirjallisin tehtävin. Lisäksi opintoja tarjotaan joko kokonaan verkossa tai verkkotuettuina monimuoto-opintoina.

Opinnot suositellaan aloitettavaksi elokuussa. Aloittaminen on mahdollista myös muina aikoina, neuvontaa saa kesäyliopistolta (kesayliopisto@hamk.fi).

 

Oikeustieteen (HTK/HTM, ON/OTM) opintojen lukuvuoden 2020-2021 infotilaisuuden 2.6. materiaali:

Yleiset oikeusjärjestysopinnot 60 op suorittamalla voi vielä vuonna 2021 hakea sekä ON/OTM (kevät 2021)- että HTK/HTM-väylässä (kevään ja syksyn 2021 yhteishaku, siirtymäaika). Vuodesta 2022 yleiset oikeusjärjestysopinnot 60 op käy vain ON/OTM-väylään ja HTK/HTM-väyläkriteereiksi jää jonkun pääaineen perusopinnot 25 op + yleisistä oikeusjärjestysopinnoista 35 op = 60 op. Katso oikeustieteiden laitoksen julkaisema tiedote väylistä keväältä 2020 sekä avoimen yliopiston väylä tutkinto-opiskelijaksi-sivusto.

 

Ilmoittautuminen opintoihin: Yleiset oikeusjärjestysopinnot 60 op 2021-2022, UEF
Ks. kaikki oikeustieteen opinnot tästä.

Lukuvuoden 2020-2021 aikataulut

  • Luentoaikataulu lv. 2020-2021, Hämeenlinna
    Luennot järjestetään lähitoteutuksena turvavälit huomioiden. Luennoille ei ole etäosallistumismahdollisuutta. Toteutustavoissa muutokset ovat kuitenkin mahdollisia –  Tilanteen edellyttäessä opetuksen toteutustapaa voidaan muuttaa. Opetustiloissa kiinnitetään huomiota siivous- ja käsihygieniaan. Pyydämme osallistujia huolehtimaan käsihygieniasta ja turvavälien toteutumisesta eri tilanteissa. Lähiopetukseen voi osallistua vain terveenä ja oireettomana.
  • Tutkintorakenteet ja opinto-oppaat
  • Lukuvuoden 2020-2021 tenttikalenteri (tämä taulukko on alustava, joten tarkistathan tenttipäivät aina WebOodista!)
    Huom. Itä-Suomen yliopiston linjauksen mukaisesti lukuvuonna 2020-2021 ei järjestetä yleisiä tenttitilaisuuksia (ts. valvottuja salitenttejä).

Muutokset aikatauluihin ja toteutustapoihin ovat mahdollisia.

 

Tee Minustako oikeustieteilijä -testi!