Maksut, ryhmäalennukset ja perumisehdot

Opintomaksu on ilmoitettu kunkin koulutuksen ohjelmassa. Hämeen kesäyliopiston koulutustoiminta/palvelut on arvonlisäverotonta (veroton palvelu AVL 39-40§).

Avoimen yliopisto-opetuksen maksut
Maksut koskevat yleensä opintokokonaisuuden opetusta. Ohjelmaan on merkitty myös yksittäisen opintojakson hinta, jos yksittäisille opintojaksoille voi ilmoittautua. Pelkästään kirjatentistä ja ylimääräisistä tenteistä (opetusohjelmassa mainittujen tenttien lisäksi tulevista) peritään 10 €/opintopiste. Opintokokonaisuus laskutetaan yleensä kahdessa erässä. Ensimmäinen erä maksusta laskutetaan opintojen alkaessa ja toinen erä seuraavan lukukauden alussa. Yksittäinen opintojakso maksetaan yhdessä erässä. Laskutus perustuu ilmoittautumiseen eikä ole sidottu opintosuorituksiin.

Alennukset
Ryhmäalennukset:
Kysy ryhmäalennusta mikäli täydennyskoulutukseen osallistutaan samasta työyhteisöstä (=sama laskutusosoite). Alennuksen saaminen edellyttää yhteisilmoittautumista sovittuun päivämäärään mennessä ja yhteislaskutusta.

Omistaja-alennus:
Ks. omistajakuntien/ -kaupunkien henkilöstö.

Opiskelija-alennus HAMKin tutkinto-opiskelijoille:
Hämeen kesäyliopisto myöntää avoimista yliopisto-opinnoista 15% alennuksen Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijoille, jotka ovat ilmoittautuneet läsnä oleviksi Hämeen ammattikorkeakouluun. Alennus myönnetään opintokokonaisuudesta tai yksittäisestä opintojaksosta. Alennuksen saaminen edellyttää seuraavien tietojen kirjaamista ilmoittautumislomakkeen lisätiedot-kenttään:
– oppilaitos
– opiskelijanumero/-tunnus
ja/tai liitä kuva voimassaolevasta opiskelijakortista ilmoittautumistietoihin.
Opiskelija-alennus on henkilökohtainen eikä sitä voida soveltaa organisaation maksamiin opintomaksuihin.


Peruutusehdot ovat seuraavat, ellei kurssikuvauksessa toisin mainita.

Ilmoittautuminen ja peruminen

Osallistumisen voi perua ilman kuluja 14 vuorokautta ennen koulutuksen alkua. Mikäli peruminen tehdään alle 14 vrk ennen koulutuksen alkua, perimme 50 % kurssimaksusta. Kurssin alkamispäivämäärän jälkeen tehtävistä peruutuksista tai peruuttamatta jättämisestä veloitamme täyden ohjelmassa ilmoitetun kurssimaksun. Huom. tarkista Avoimen yliopiston perimää maksua koskevat peruutusehdot aina ko. Avoimen yliopiston omilta verkkosivuilta.

Kaikki peruutukset tulee tehdä sähköpostilla kesayliopisto@hamk.fi. Ilmoittautuminen ei raukea, vaikka jättäisit tulematta koulutukseen tai kurssimaksun maksamatta. Kurssimaksut ovat perintäkelpoisia (laki n:o 706/2007).

Mikäli olet alle 18-vuotias ja haluat tulla kurssillemme, niin pyydäthän laskun maksajaa/huoltajaa täydentämään maksajan tiedot. Alle 18-vuotiaat eivät voi ilmoittautua kursseillemme ilman, että ilmoittautumisessa ilmoitetaan täysi-ikäisen maksajan tiedot.

HAMK Akatemia lähettää asiakkaalle yhden kerran maksuhuomautuksen, jonka jälkeen maksamattomat kurssimaksut siirretään perintätoimistolle (Colecta Perintä Oy). Erääntyneet/perintään lähteneet kurssimaksut ovat este osallistumiselle. Hämeen kesäyliopisto pidättää oikeuden asiakkaan ilmoittautumisen peruuttamiseen, mikäli asiakkaalla on maksamattomia maksuja Hämeen kesäyliopistoon.

Sairaustapaukset/ylivoimainen este

Kurssimaksua ei peritä, mikäli osallistuja toimittaa kesäyliopistolle lääkärintodistuksen, joka osoittaa hänen olevan kokonaan estynyt osallistumaan koulutukseen. Yksittäisten poissaolopäivien tai –tuntien osalta maksua ei palauteta.

Osallistujalla on oikeus peruuttaa koulutus ylivoimaisen esteen vuoksi. Ylivoimaisen esteen syyn arvioi aina rehtori. Ylivoimainen este voi olla mm. läheisen henkilön vakava sairastuminen/kuolema.

Sairastapauksissa/ylivoimaiseen esteen vuoksi tehdyistä peruutuksista peritään toimistomaksu 25 €, jo maksettuja kurssimaksuja ei palauteta.

Kurssin toteutumisen vahvistaminen

Ilmoittautuessasi nettisivujemme kautta sähköisellä ilmoittautumislomakkeella saat heti automaattisen viestin sähköpostiisi ilmoittautumisen onnistumisesta. Mikäli et saa tätä viestiä ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen, ota yhteys välittömästi kesayliopisto@hamk.fi.

Lähetämme kutsukirjeen sähköpostitse noin viikkoa ennen kurssin alkua. Jos kutsua tai peruutusilmoitusta ei tule ennen kurssin alkua, on opiskelija velvollinen olemaan yhteydessä kesäyliopistoon kesayliopisto@hamk.fi.

Hämeen kesäyliopisto pidättää itsellään oikeuden peruuttaa kurssi vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Kurssi voidaan myös peruuttaa järjestäjän ylivoimaisen esteen vuoksi. Kurssin peruuntumisesta ilmoitetaan osallistujille sähköpostilla viimeistään viikkoa ennen koulutusta. Hämeen kesäyliopisto ei vastaa kuluista, jotka mahdollisesti aiheutuvat opiskelijalle kurssin peruuntumisesta.

Ohjelmanmuutokset
Hämeen kesäyliopisto varaa oikeuden ohjelman muutoksiin, esimerkiksi ajankohdan siirtämiseen. Muutoksista tiedotetaan ennakkoilmoittautuneille sähköpostitse.