Maksut, ryhmäalennukset ja perumisehdot

Opintomaksu on ilmoitettu kunkin koulutuksen ohjelmassa. Hämeen kesäyliopiston koulutustoiminta/palvelut on arvonlisäverotonta (veroton palvelu AVL 39-40§).

Avoimen yliopisto-opetuksen maksut
Maksut koskevat yleensä opintokokonaisuuden opetusta. Ohjelmaan on merkitty myös yksittäisen opintojakson hinta, jos yksittäisille opintojaksoille voi ilmoittautua. Pelkästään kirjatentistä ja ylimääräisistä tenteistä (opetusohjelmassa mainittujen tenttien lisäksi tulevista) peritään 10 €/opintopiste. Opintokokonaisuus laskutetaan yleensä kahdessa erässä. Ensimmäinen erä maksusta laskutetaan opintojen alkaessa ja toinen erä seuraavan lukukauden alussa. Yksittäinen opintojakso maksetaan yhdessä erässä.

Alennukset
Ryhmäalennukset:
Mikäli johonkin täydennyskoulutukseen osallistutaan samasta työyhteisöstä (=sama laskutusosoite), ovat ryhmäalennukset perushinnasta seuraavat: 5-9 osanottajaa –5 %, 10-19 osanottajaa –10 %, 20 ja sitä enemmän –15 %. Alennuksen saaminen edellyttää yhteisilmoittautumista ilmoittautumispäivämäärään mennessä ja yhteislaskutusta. Alennukset eivät koske koulutuksia, joista ohjelmassa on mainittu erikseen.

Omistaja-alennus:
Ks. omistajakuntien/ -kaupunkien henkilöstö.

 

Peruutusehdot ovat seuraavat, ellei kurssikuvauksessa toisin mainita.

Ilmoittautuminen ja peruminen

Osallistumisen voi perua ilman kuluja 14 vuorokautta ennen kurssin alkua. Mikäli peruminen tehdään alle 14 vrk ennen koulutuksen alkua, perimme 50 % kurssimaksusta. Kurssin alkamispäivämäärän jälkeen tehtävistä peruutuksista tai peruuttamatta jättämisestä veloitamme täyden ohjelmassa ilmoitetun kurssimaksun. Huom. tarkista Avoimen yliopiston perimää maksua koskevat peruutusehdot aina ko. Avoimen yliopiston omilta verkkosivuilta.

Kaikki peruutukset tulee tehdä sähköpostilla kesayliopisto@hame.fi. Ilmoittautuminen ei raukea, vaikka jättäisit tulematta kurssille tai kurssimaksun maksamatta. Kurssimaksut ovat perintäkelpoisia (laki n:o 706/2007).

Kahden maksuhuomautuksen jälkeen maksamattomat kurssimaksut siirretään perintätoimisto Lowelille (aiemmin Lindorff Suomi), joka vastaa kurssilaskujen perinnästä. Erääntyneet/perintään lähteneet kurssimaksut ovat este osallistumiselle. Hämeen kesäyliopisto pidättää oikeuden asiakkaan ilmoittautumisen peruuttamiseen, mikäli asiakkaalla on maksamattomia maksuja Hämeen kesäyliopistoon.

Sairaustapaukset/ylivoimainen este

Kurssimaksua ei peritä, mikäli osallistuja toimittaa kesäyliopistolle lääkärintodistuksen, joka osoittaa hänen olevan kokonaan estynyt osallistumaan kurssille. Yksittäisten poissaolopäivien tai –tuntien osalta maksua ei palauteta.

Osallistujalla on oikeus peruuttaa kurssi ylivoimaisen esteen vuoksi. Ylivoimaisen esteen syyn arvioi aina rehtori. Ylivoimainen este voi olla mm. läheisen henkilön vakava sairastuminen/kuolema.

Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa.  Mikäli opiskelija on ilmoittautunut opintokokonaisuuteen, osallistujaa yksittäiselle alajaksolle ei voi vaihtaa. Sairastapauksissa/ylivoimaiseen esteen vuoksi tehdyistä peruutuksista peritään toimistomaksu 20 €, jo maksettuja kurssimaksuja ei palauteta.

Kurssin toteutumisen vahvistaminen

Ilmoittautuessasi nettisivujemme kautta sähköisellä ilmoittautumislomakkeella saat heti automaattisen viestin sähköpostiisi ilmoittautumisen onnistumisesta. Mikäli et saa tätä viestiä ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen, ota yhteys välittömästi kesayliopisto@hame.fi.

Lähetämme kutsukirjeen sähköpostitse noin viikkoa ennen koulutuksen alkua. Jos kutsua tai peruutusilmoitusta ei tule ennen kurssin alkua, on opiskelija velvollinen olemaan yhteydessä kesäyliopistoon kesayliopisto@hame.fi.

Hämeen kesäyliopisto pidättää itsellään oikeuden peruuttaa kurssi vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Kurssi voidaan myös peruuttaa järjestäjän ylivoimaisen esteen vuoksi. Kurssin peruuntumisesta ilmoitetaan osallistujille sähköpostilla viimeistään viikkoa ennen koulutusta. Hämeen kesäyliopisto ei vastaa kuluista, jotka mahdollisesti aiheutuvat opiskelijalle kurssin peruuntumisesta.

Ohjelmanmuutokset
Hämeen kesäyliopisto varaa oikeuden ohjelman muutoksiin, esimerkiksi ajankohdan siirtämiseen. Muutoksista tiedotetaan ennakkoilmoittautuneille sähköpostitse.