Peruutusehdot, maksut ja alennukset

PERUUTUSEHDOT (voimassa 3.1.2023-)

Ilmoittautumisen peruminen tehdään Hämeen kesäyliopiston toimistoon sähköpostitse kesayliopisto@hamk.fi
Varmistathan, että saat kuittauksen perumisilmoituksen onnistumisesta.

Peruutusehdot ovat seuraavat, ellei kurssikuvauksessa toisin mainita:
Osallistumisen voi perua kuluitta 14 vuorokautta ennen koulutuksen alkua. Mikäli peruminen tapahtuu alle 14 vrk ennen koulutuksen alkua tai perumista ei tehdä lainkaan, kurssimaksu peritään kokonaisuudessaan. Kurssimaksu peritään kokonaisuudessaan myös siinä tapauksessa, jos keskeytät kurssin/opintokokonaisuuden. Ilmoittautuminen ei raukea, vaikka jättäisit tulematta koulutukseen tai kurssimaksun maksamatta. Kurssimaksut ovat perintäkelpoisia (laki verojen ja maksujen täytäntöönpanosta 706/2007). Mikäli kurssin maksajaksi on ilmoitettu työnantaja/muu organisaatio eikä maksajaksi ilmoitettu maksa kurssimaksua, niin kurssimaksu peritään ilmoittautuneelta. Tarkista avoimen yliopiston maksuja koskevat peruutusehdot aina kyseisen avoimen yliopiston verkkosivuilta.

Alle 18-vuotiaan asiakkaan tulee pyytää laskun maksajaa/huoltajaa täyttämään maksajan tiedot kurssin ilmoittautumislomakkeelle. Alle 18-vuotias ei voi ilmoittautua Hämeen kesäyliopiston kurssille/opintoihin ilman, että ilmoittautumislomakkeella on täysi-ikäisen maksajan tiedot.

HAMK Akatemia lähettää asiakkaalle yhden kerran maksuhuomautuksen, jonka jälkeen maksamattomat kurssimaksut siirretään ulkoiselle perintätoimistolle. Erääntyneet/perintään lähteneet kurssimaksut ovat este osallistumiselle. Hämeen kesäyliopisto pidättää oikeuden asiakkaan ilmoittautumisen peruuttamiseen, mikäli asiakkaalla on maksamattomia maksuja Hämeen kesäyliopistoon. Koulutuksesta ei voi saada todistusta ennen kuin koko kurssimaksu on maksettu.

Hämeen kesäyliopisto ei vastaa opiskelijoiden verkkoyhteyden ja laitteiston toimivuudesta. Kesäyliopisto perii kurssimaksun, jos osallistuminen estyy johtuen yksittäisen opiskelijan toimimattomasta verkkoyhteydestä tai muista teknisistä ongelmista.

Maksut

Kurssimaksu ja mahdollinen varausmaksu on ilmoitettu kunkin koulutuksen ohjelmassa. Hämeen kesäyliopiston koulutustoiminta/palvelut on arvonlisäverotonta (veroton palvelu AVL 39-40§). Laskutus perustuu ilmoittautumiseen eikä ole sidottu opintosuorituksiin.

Kurssin toteutumisen vahvistaminen

Ilmoittautuessasi Hämeen kesäyliopiston nettisivujen kautta sähköisellä ilmoittautumislomakkeella saat heti automaattisen viestin sähköpostiisi ilmoittautumisen onnistumisesta. Mikäli et saa tätä automaattiviestiä ilmoittautumislomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen, ota yhteys välittömästi kesayliopisto@hamk.fi.

Lähetämme kutsukirjeen sähköpostitse noin viikkoa ennen kurssin alkua. Jos kutsua tai peruutusilmoitusta ei tule ennen kurssin alkua, on opiskelija velvollinen olemaan yhteydessä kesäyliopistoon kesayliopisto@hamk.fi.

Hämeen kesäyliopisto pidättää itsellään oikeuden peruuttaa kurssi vähäisen osallistujamäärän vuoksi tai järjestäjän ylivoimaisen esteen vuoksi.  Kurssin peruuntumisesta ilmoitetaan osallistujille sähköpostilla viimeistään viikkoa ennen koulutusta. Hämeen kesäyliopisto ei vastaa kuluista, jotka mahdollisesti aiheutuvat opiskelijalle kurssin peruuntumisesta. Hämeen kesäyliopisto varaa oikeuden ohjelman muutoksiin, esimerkiksi kurssin aloituksen siirtämiseen tai aikataulumuutoksiin. Ensisijaisesti muutoksista tiedotetaan ilmoittautuneille sähköpostitse.

Alennukset

Ryhmäalennukset:
Kysy ryhmäalennusta mikäli täydennyskoulutukseen osallistutaan samasta työyhteisöstä. Ryhmäalennukseen oikeutetut opiskelijat laskutetaan samalla laskulla, pyydämme erikseen ilmoittamaan kesayliopisto@hamk.fi osoitteeseen ryhmäalennuksen saajien nimet sekä laskutustiedon.

Alennukset avoimen yliopisto-opinnoista HAMKin tutkinto-opiskelijoille:
Kesäyliopistossa järjestettävät avoimet yliopisto-opinnot ovat vaihtoehto HAMKin tutkinto-opiskelijoille vapaasti valittaviin ja osaamista täydentäviin opintoihin ja sitä kautta yksilöllisten urapolkujen rakentamiseen. Hämeen kesäyliopisto järjestää avoimia yliopisto-opintoja ympäri vuoden. Hämeen kesäyliopistossa ei ole englanninkielistä opintotarjontaa.

Koulutus maksaa HAMKin tutkinto-opiskelijalle kesäyliopiston opintomaksun, kun opintojen soveltuvuudesta HOPSiin ja opintojen suorittamisesta on sovittu etukäteen koulutuksen opinto-ohjaajan kanssa. Opiskelija ilmoittautuu ja maksaa opintomaksun kesäyliopistoon (sekä avoimeen yliopistoon). Maksun opiskelija saa takaisin suoritusta ja kuittia vastaan omasta koulutuksesta.

Avoimet yliopisto-opinnot: https://hameenkesayliopisto.fi/koulutustarjonta/avoin-yliopisto-opetus/

Hämeen kesäyliopisto myöntää avoimista yliopisto-opinnoista 15% alennuksen HAMKin opiskelijoille, jotka ovat ilmoittautuneet läsnäoleviksi Hämeen ammattikorkeakouluun. Alennus myönnetään Hämeen kesäyliopiston opintomaksusta. Alennuksen saaminen edellyttää seuraavien tietojen kirjaamista ilmoittautumislomakkeen lisätiedot-kenttään:

  • oppilaitos
  • opiskelijanumero/-tunnus tai liitä kuva voimassa olevasta opiskelijakortista ilmoittautumistietoihin


Ks. Hämeen kesäyliopiston vanhat peruutusehdot (voimassa 2.1.2023 asti).