Ikääntyvien yliopisto

Ikääntyvien yliopisto on tietoa etsivien, yhteiskunnan ja yhteisön sekä itsensä kehittämisestä kiinnostuneiden kohtaamispaikka. Se tarjoaa mahdollisuuksia tieteellisen tiedon ja elämänkokemusten jakamiseen. Toiminta on avointa kaikille eikä ikärajoja tunneta: opiskelu on suunnattu erityisesti ikääntyville, mutta mukaan voivat tulla kaikki elinikäisestä oppimisesta ja ajankohtaisesta tiedosta kiinnostuneet. Ikääntyvien yliopisto on osa kansallista ja kansainvälistä ”kolmannen iän yliopistojen” verkostoa.

Opetuksen perustuminen tieteeseen ja tutkimukseen ovat Ikääntyvien yliopiston tunnusmerkkejä. Opetus on yleistajuista, eikä edellytä pohjatietoa aiheesta.

Ikääntyvien yliopisto -toiminnan tarkoituksena on luoda ikääntyville mahdollisuuksia tieteellisen tiedon hankkimiseen ja vireyden ylläpitämiseen ja parantamiseen sekä omien vaikutusmahdollisuuksien lisäämiseen. Tavoitteena on oppiminen omaksi iloksi ja sivistykseksi. Ikääntyvien yliopistossa Hämeenlinnassa järjestetään luentosarja syksyisin ja keväisin.

Hämeen kesäyliopiston avoin yliopisto-opetus ja Hämeen kirjoittajakoulun monipuolinen ohjelma tarjoavat runsaasti myös muita mahdollisuuksia opiskeluun ja itsensä kehittämiseen.

Tervetuloa mukaan!

Tietoja haetaan...